dimecres, 31 d’octubre del 2012

CASTANYADA INVICTUS

"En un moment com l’actual, un moment on la gent ja no celebra les nostres tradicions més arrelades, necessitem la seva ajuda! El món està canviant però, a millor?
És que ja ningú recorda aquella simpàtica velleta anomenada Castanyera?! La gent ja no puja a Montserrat, no se sap la lletra d'El Virolai, ja no es porten ni barretines ni espardenyes, no es beu amb porró i el pitjor de tot... no se celebra la Castanyada!!!!
És hora de desempolsegar aquesta nostrada tradició, divertida com poques, i fer que torni a avorrir tot el país en èpoques com l’actual!! Enceneu les llars de foc, torreu castanyes, canteu cançons i el més important: combatiu el Halloween amb totes les vostres forces!!

Però esteu segurs que podreu sols? El que està clar es que els necessiteu a ells:
PANELLET-GIRL!, ULTIMEIT-MONIATO!, i SUPER-CASTANYA!!!
Ells ens ajudaran a mantenir la nostra tradició!

Però no us penseu que ho tindran tant fàcil; Halloween es una festa que està agafant molta força, i si és així és gràcies a ell:
El MALVAT CARBASSOT i els seus ajudants TRUC i TRACTE!!!

De ben segur que la batalla serà èpica, però... qui guanyarà?"


Així començàvem la tarda a l'Esplai del Pi. El Malvat Carbassot i els seus esbirros volien convertir totes les paradetes de castanyes en botigues de llaminadures i disfresses. Per sort, amb l'ajuda dels súperherois de la Castanyada, els nens i nenes de l'esplai i les pistes que ens deixaven les nostres aliades (les Castanyeres) vam anar seguint la pista dels súperdolents, que s'havien escapat pel barri intentant convertir Catalunya en la nova Ianquilàndia, i els vam anar vencent poc a poc.


Per a vèncer-los vam haver de, entre d'altres coses, menjar massa de panellet (que no va ser amiga dels delicats paladars dels nanos del Pi); fer gàrgares mentre cantàvem una cançó i que l'equip contari arribés a entendre'ns; passar-nos moniatos amb el coll sense que caiguessin a terra, i fins i tot "donar-nos unes bones castanyes"... tot això i més procurant no separar-nos... anàvem tots junts!


D'aquesta manera, a l'Esplai del Pi la Castanyada pot rebre un any més l'estatus d'Invictus contra Halloween.

Però ara hem de procurar transportar-ho a casa i, si més no, no perdre la tradició de celebrar la Castanyada.
Disfresseu-vos d'esquelets però mengeu castanyes, panellets i moniatos!




Per acabar, us deixem el vídeo de la coneguda cançó popular Marrameu, típica d'aquesta tradició, aquí versionada i interpretada per Pastorets Rock:

Pastorets Rock és un grup lleidatà que basa el seu repertori en
els temes més coneguts del cançoner català tot adaptant-los
a ritmes i arranjaments com el funky, l'ska o el rock dur.


RECORDEM:
  • Algunes famílies encara no heu entregat les documentacions dels vostres fills. És important! No podrem posar imatges dels nens/es fins que no tinguem els seus drets d'imatge cedits (fitxa d'inscripció).
  • Ja ha acabat el termini per comunicar l'assistència dels vostres fills/es a l'excursió. Entenem, doncs que, si no ens heu comunicat el contrari, vindran el 17 i 18 de novembre a l'excursió.
  • Aquest dissabte (3 d'octubre) no hi ha esplai perquè és el PONT DE TOTS SANTS.
  • Tal com anunciàvem al facebook, avui se celebra la Castanyada a Sant Just amb els Amics del Barri de Sant Just: jocs, cercavila amb Sambao, castanyes per tothom i concert de rumba catalana de la mà de The Lito. Encara esteu a temps d'anar-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada